Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isbanor läggs på is

GÄVLESpolningen av isbanorna fryser inne och blommorna i Gävles centrum försvinner.Det blev beslutet när tekniska nämnden i Gävle sammanträdde på torsdagen.

Annons
De flesta andra nedskärningar på sammanlagt 14 miljoner kronor som ingår i nämndens internbudget ville politikerna vänta med.
De svåra besluten om att spara tre miljoner på kollektivtrafiken, två miljoner på snöröjningen, en miljon på belysningen, 0,4 miljoner på vägbeläggningar och ytterligare några miljoner på parker, lekplatser och städning i centrum överlåts på den nyvalda nämnd, som tillträder vid nyår.
Att tekniska nämnden redan nu tog beslut om isarna och blommorna beror på att det blir för sent att vänta med nedskärningarna till nästa år.
- Skulle vi få ett beslut om blomurnor senare skulle vi inte hinna med att driva upp dem, säger tekniske chefen David Eldrot.
Besparingen nu innebär att man inte placerar ut blomurnor och blompelare på till exempel Stortorget och Rådhustorget i sommar.
Däremot ska man plantera sommarblommor i rabatter i parkerna. Det här beslutet sparar kommunen 300 000 kronor om året på, och det tyckte nämndens politiker alltså var en god idé.
Dessutom tyckte politikerna i tekniska nämnden att man ska spara 150 000 kronor på att att inte spola alla de isbanor i Gävle som brukar bekostas av tekniska kontoret.
Det betyder att de enda isbanor som finns för skridskoåkare den här vintern är de som bekostas antingen av skolorna, eller av Kultur och fritid.
På Brynäsvallen, Testebovallen, Hagaströms IP och Mariehov kan man åka skridskor redan nu. Markbyggarna håller på att spola de banor som skolorna står för, medan alla övriga isplaner alltså blir isfria i vinter.

INGEGERD SÖRGARD
026-15 96 27
ingegerd.sorgard@gd.se

Mer läsning

Annons