Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag förstår inte syftet med att överklaga”

– Stranden nedanför mitt hus är ingen allmän strand, säger Christer Norin, som äger fastigheten alldeles vid stranden i Persborg.

Annons

Christer Norin har en helt annan uppfattning än stugföreningen om vad som gäller.

Bryggan, som stugföreningen hävdar har hört till föreningen sedan 1930-talet, har i själva verket hört till hans fastighet sedan mitten av 1800-talet innan några sommarhus byggdes där.

På stranden är allemansrätten utsläckt eftersom den ligger för nära bostadshuset, och bryggan betalade han för när han friköpte tomten och den är inskriven i lagfarten, säger han.

Christer Norins syfte med att söka tillstånd för vattenverksamhet var att bygga en ramp för motorbåten på 15xs4 meter och en ungefär lika stor vågbrytare. Arbetet ska göras nästa säsong eftersom man inte får bygga i vattnet sommartid.

– Jag förstår inte syftet med att överklaga. Det är absolut inte något som kommer att störa någon. Jag har hållit mig på min sida om bryggan så långt från den allmänna stranden som möjligt, säger han och att han inte samrått med stugföreningen förklarar han med att dess medlemmar inte bor tillräckligt nära.

– Jag samrådde med min närmaste granne. De andra är inte berörda, säger han.

Mer läsning

Annons