Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har valt från hjärtat”

/
  • Emma Frelin har valt med sitt hjärta och där finns det bara en utbildning som gäller, teater.

Hon känner sig lyckligt lottad som snabbt kunde bestämma sig. Emma Frelin har valt teater på Vasaskolan eftersom hon tycker det låter roligt.
– Jag lär mig nog det teoretiska bättre om jag får ha kul under tiden, säger hon.

Annons

För många betyder gymnasievalet en hel del funderingar och kanske några lappkast. Men för Emma Frelin var valet aldrig svårt. När hon lämnade in ansökan i förrgår hade hon länge vetat vad det skulle bli.

– Jag ska gå teater på Vasa, började fundera på det innan jul och det fanns aldrig något riktigt alternativ, säger hon.

Några av hennes vänner går där i dag och har talat gott om utbildningen och eftersom Emma Frelin tycker att teater är roligt så kändes valet rätt.

Och även om utbildningen innebär många timmar av teaterutövande så får hon en bred utbildning. Trots att hon inte har tänkt så mycket framåt är det ändå viktigt att kunna läsa vidare på högskola senare.

– Först har jag tänkt att de här tre åren ska bli bra men sen läser jag alla A- och B-kurser så jag kan läsa vidare senare om jag vill.

Emma Frelin har inte spelat så mycket teater på sin fritid men har alltid deltagit när chansen funnits på Källmursskolan. I sjuan var hon till exempel med och spelade in en film.

– Det var roligt. Om jag fick välja vad jag skulle jobba med sen skulle det varar i en rolig serie, som Vänner, säger hon.

Hon känner sig lyckligt lottad som vet var hon vill gå, för vännerna har det tufft i sina val. Hennes föräldrar stöttar också beslutet att välja teater.

– Mamma sa att det skulle passa mig, så det känns bra.

Hennes andraval är media på Borgarskolan men att komma in där skulle kännas som en besvikelse, menar Emma Frelin. Hon hoppas och tror på Vasa och ser fram emot att få börja gymnasiet.

– Det är jättestort och det känns som att man kommer bli äldre, säger hon.

Mer läsning

Annons