Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JB-gymnasiet i Gävle går bra – söker lokaler mer centralt

/
  • JB-gymnasiet, tidigare John Bauer, vill lämna Sörby Urfjäll och söker mer centrala lokaler.

Koncernen bakom JB-gymnasiet lägger ner sin skola i Uddevalla. Och enligt SVT:s Rapport står fler på tur. Men friskolans elever i Gävle behöver inte oroa sig – i stället planeras en flytt.

Annons

– Absolut inte, här är det snarare tvärtom. Vi är en av skolorna i koncernen som går bra och tänker snarare satsa, säger rektor Eva Jansson.

Skolan, som funnits i Gävle sedan 2003, hette från början John Bauer-gymnasiet. Den ligger på Utmarksvägen en bit utanför stan och har i dag 425 elever.

Gävle kommun har under åren försökt att förbättra trafiksituationen för ungdomarna som går på skolan.

Bland annat har busstrafiken letts om förbi skolan för att färre elever ska behöva korsa den hårt trafikerade Österbågen till fots eller med cykel. Men skolans ledning vill ändå hitta en bättre lokal.

– Läget är inte optimalt och vi har tittat på andra lokaler mer centralt. Vi känner oss lite åsidosatta, det är ju ett industriområde, säger Eva Jansson.

Nu på fredag är sista dag för niorna att söka till gymnasierna i Gävle. Därefter får skolorna ett hum om hur många elever som börjar var vid höstterminsstarten 2013.

– Vi ser en tendens sedan ett par år att det är en väldig rörlighet bland eleverna ända till omvalsperioden är slut i maj. Det gör det svårt att planera, men vi räknar med att kunna starta alla program som gått att söka, säger Eva Jansson.

Mer läsning

Annons