Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel i Andersberg

/

De fotbollsintresserade ungdomarna i Andersberg jublar efter beskedet att konstgräsplanen ska stå klar nästa sommar.
– Det här betyder jättemycket, inte bara för oss utan för hela stadsdelen, säger Mohamed Saleman, 18.

Annons

Det var på kommunfullmäktige i förrgår som kommunalrådet Per Johansson, S, kom med beskedet att konstgräsplanen i Andersberg ska stå klar sommaren 2012.

– Vi är jätteglada och tacksamma. Nu kommer alla barn som växer upp i Andersberg att ha någonting att göra. Jag har själv sex småsyskon och varje gång de spelar på gården kommer det upp lappar om att de inte får spela där, säger Mohamed Saleman, en av de som engagerat sig för att stadsdelen ska få en egen fotbollsplan.

Det rör sig om en fullstor konstgräsplan som kommer att anläggas bakom skolan, på den plats där den nuvarande planen finns i dag. Som GD berättat är den i mycket dåligt skick.

Fotbollsplanen ska vara till för alla som bor i Andersberg och inbjuda till spontanidrott. Killarna i fotbollsklubben Helges IF har drivit på för att den ska bli verklighet.

Helges IF startades som ett integrationsprojekt med Helges Aktivitetshus som huvudaktör. Spelarna i laget har sin bakgrund i 17 olika länder, men på planen pratar alla svenska. Seriespelet i division 6 svetsar dem samman.

Lars Hall, föreståndare för Helges Aktivitetshus, menar att fotbollsplanen betyder mycket för integrationen i Andersberg.

– Fotbollslaget är egentligen bara en liten del. Det här blir ett lyft för hela stadsdelen eftersom fotbollsintresset här är mycket stort. Naturligtvis kommer fler att börja spela också när det finns en ordentlig plan, säger han.

Fotbollstränaren Reza Khajavi instämmer i hyllningskören:

– Fantastiskt! Jag är nästan lite chockad. Alla kommer att bli jätteglada. Det här ger oss även möjlighet att bygga upp fler lag, säger han.

Mer läsning

Annons