Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julgranen tillbaka på Stortorget

/

Stortorget ska prydas av en stor julgran i år.

– Vi ska försöka hitta en riktigt fin, säger Stefan Kusbom på Tekniska kontoret.

Annons

Förra året ersattes den traditionella granen på Stortorget med en belyst kub. Men kuben blev ingen succé, och nu har tekniska kontoret gett efter för förra årets protester.

Men om många kommer att glädja sig åt julgranen på Stortorget, kommer andra att sakna "sina" granar i sina bostadsområden. Varje år brukar det stå en gran i de stora rondellerna i Andersberg, Bomhus, Sätra och Brynäs, men i år blir det ingen.
– Vi har bestämt att det blir tomt i rondellerna i jul. Träden har vuxit så mycket att det inte skulle bli snyggt med en gran, säger Stefan Kusbom.

Rondellgranarna kommer inte at ersättas av någon annan gran, men det betyder inte att Gävles bostadsområden blir granlösa.
– Gavlegårdarna sätter ju också upp granar. På Agötorget på Brynäs till exempel blir det en gran, men den sätter Gavlegårdarna upp, säger han.

Utöver Stortorgsgranen står tekniska kontoret för ytterligare åtta granar. De ska ställas upp i Kvarnparken, på Rådhustorget, på Slottstorget, framför Sjömanskyrkan, på Södermalmstorg, samt i Forsbacka, Hedesunda och Norrsundet.

Mer läsning

Annons