Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalas åtminstone före matchen

/
  • Kompisarna Felix, 10 år och Jonatan, 11 år, var på matchen med sina mammor, Tina Dahlin och Carina Johnzon.– Det ska bli spännande att se matchen, jag hoppas att Gefle IF kämpar på som tusan, sa Tina Dahlin.
  • Fotbollskalaset är en årlig publiktradition med syfte att skapa en trevlig stämning på hemmamatcherna.

I går, söndag, var det dags för Stora Fotbollskalaset på Strömvallen. Folk i alla åldrar hade kommit för att se matchen mellan Gefle IF och AIK.

Annons

Köerna ringlade sig långa utanför Strömvallen och folk såg förväntansfullt leende ut. Fotbollskalaset är en årlig publiktradition med syfte att skapa en trevlig stämning på hemmamatcherna. Det var fullt med polisbilar och poliser i gröna västar som cirkulerade runt ingångarna.

Ett tåg med AIK-supportrar tågade framåt i folkmassan.

– En gris en ko, en Gävlebo, skanderade de innan de rättade in sig i köerna till arenan.

Jonathan Johnzon, 10 år och Felix Dahlin, 11 år, var på matchen med sina mammor. För killarna var dagen speciell på flera sätt. Dels skulle de se sitt favoritlag Gefle IF spela stormatch, men de skulle också få träffa en av sina favoriter från Gävlelaget efter matchen. De hade nämligen varit smarta nog att kontakta sin idol Jonas Lantto på Facebook, och frågat om de kunde få hans autograf. Självklart skulle de få det.

Däremot var de inte helt överens om hur det skulle gå i matchen.

– Jag tror att Gefle IF vinner, de har bra passningsspel och inlägg, sa Felix Dahlin.

– AIK kommer nog vinna, om Gefle IF vinner så har de tur, tyckte Jonatan Johnzon.

Mer läsning

Annons