Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalaset där hatt var huvudsaken

/
  • – Det känns helt fantastiskt, jag vill tacka Erikshjälpen, sa Johanna Nylén skrattande i ett spontant tacktal. Hon vann pris för finaste hatt.
  • 21 kakor skulle betygsättas.
  • Hela hattligan samlad, men värdinnan Maria Nylén i mitten.
  • – Jag har alltid velat ha ett kafferep, och göra något annorlunda av det, sa Maria Nylén, värdinnan för kvällen.

Kvällsflanörer fick sig en annorlunda syn i Strömsbro koloniområde i går. 21 damer i breda hattar och somriga klänningar hade samlats för ett kafferep där det bland annat bjöds på kakprovning och skvaller.

Annons

– En etta för fin, en tvåa för jättefin och en trea för wow! Både smak och utseende ska betygsättas, sa Maria Nylén när hon förklarade reglerna för kakprovningen.

Maria ville fira sin nyinköpta kolonilott och passade på när det var fruntimmersveckan att bjuda in till ett riktigt gammaldags kafferep.

Släkt och vänner slöt upp och villkoret för att få komma var att man bar hatt, en somrig klänning och hade med sig en sorts kaka.

Marias dotter Johanna Nylén vann den stora hattomröstningen, och fick en liten hattbrosch som pris.

– Det känns helt fantastiskt, jag vill tacka Erikshjälpen, sa hon skrattande i ett spontant tacktal.

Innan gästerna fick sätta sig till bords gick de en tipsrunda med frågor om husmorstips, bakning och kafferep. Gästerna bjöds sedan på vin och smörgåstårta i trädgården innan det var dags för kakprovning i föreningslokalen intill. Där skulle gästerna även leka viskningsleken för att testa hur snabbt riktigt bra skvaller kunde sprida sig på ett kafferep.

Kakbordet dignade av biskvier, chokladindränkta kakor på pinne och färgglada småkakor. Hela 21 kakor skulle betygsättas.

Innan tävlingen kunde börja bedyrade Maria Nylén att den var mest på skoj.

– Ingen behöver känna sig ledsen om de inte vinner, för vi vill ju inte att det ska bli som ”Morden i Midsummer” och folk börjar försvinna härifrån en och en.

Mer läsning

Annons