Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källmursskolan + Lillhagsskolan = sant!

/
  • Emma Westlund, Ebba Eriksson, Anna Ljung, Moa Olsson, Emmy Bäcklin och Felicia Berglöw går i sexan på Lillhagsskolan. Till hösten blir det högstadiestart för dem på Källmur och sen tillbaka till Lillhagen när de börjar åttan.
  • Kalle Syri går på Källmur och Elin Weiring på Lillhagen i nian.  – Det är dåligt med kontakt mellan skolorna fastän vi ligger så nära varandra, men förhoppningsvis blir det bättre sammanhållning nu, säger Kalle.
  • Jeff Östling med Robin och Tobias Hansson körde covers på bland annat Motörheads ”Ace Of Spades” kryddat med mycket dubbeltramp.
  • Albin Brundin, Dyar Faradi och Calle Sundbom från sexan på Vikingaskolan var uppslukade av first person shooter-spelet Unreal Tournament. Till hösten börjar även de på Källmursskolan.

”Vi sitter i samma båt” är det tanke att Bomhus alla högstadieelever ska känna. För nu slås deras plugg snart ihop.

Annons

Till hösten kommer samtliga elever från de två högstadieskolorna i Bomhus slås ihop. Under nästa skolår när den nya Lillhagsskolan byggs kommer eleverna tillfälligt gå på Källmursskolan. Hösten 2012 flyttar alla in i den nya fräscha Lillhagsskolan som totalrenoverats för 100 miljoner kronor. 360 elever beräknas då gå på skolan.

I går fick ungdomarna från de olika skolorna chansen att lära känna varandra med utgångspunkt från Bomhus Centrum där det grillades hamburgare.

Inne på fritidsgården Legenden bjöds det på bio, tv-spel och LAN-party hela natten lång för den med tillstånd av målsman.

I Källmursskolans gympasal bjöds på improvisationsteater och musikframträdanden.

Syftet med dagen som döpts till ”Båten” efter en namntävling bland eleverna är att skapa gemenskap.

Tanken är att projektet ska fortgå kontinuerligt med hjälp av socialtjänst, kyrka, polis och det lokala biblioteket.

– Vi vill skapa en fungerande paraplyorganisation och på så sätt undvika att vi bara engagerar tillfälliga idealister, säger Bo Egebrand som är rektor för Bomhus skolenhet.

Mer läsning

Annons