Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan vara samma våldtäktsmän

Polisen utreder nu eventuella samband mellan våldtäkterna i Gävle och Bollnäs. Men än finns inga misstänkta.

– Vi har ett antal personer som är mer intressanta än andra, rapporterar förundersökningsledaren.

Annons

Det var under förra veckans torsdagsnatt som det hände. Två kvinnor blir våldtagna mitt på gatan i centrala Gävle. Först drabbades en 31-årig kvinna som var i stan för att besöka sin pojkvän. I närheten av Kyrkogatan blir hon våldtagen.

En timme senare sker det igen. Nu är en 22-årig kvinna som är på besök i Gävle på väg hem då hon blir våldtagen på Kyrkogatan. Våldtäkten rubriceras som grov och hon blir även rånad.

Samma natt sker en snarlik gärning i Bollnäs. En 18-årig kvinna blir överfallen, rånad och våldtagen mitt på öppna gatan. Då av tre okända gärningsmän.

Polisen har fått in vissa tips från allmänheten. Man ska ha sett en eller flera män som åkt runt i en bil i Gävle, de ska ha varit påflugna och haft en högljudd jargong.

Men fortfarande finns inga misstänkta gärningsmän.

Polisen har en del namn på sin lista som de nu ska undersöka.

Finns det ett samband mellan våldtäkterna i Gävle och Bollnäs?

– Vi pratar och tittar på det, man kan inte säga att det i dagsläget är helt klarlagt men vi ska utreda om det kan vara så. Det är en av personerna som har varit i Gävle som har Bollnäsanknytning. Händelseförloppet ligger nära varandra, säger Sune Nord, förundersökningsledare.

Teknisk bevisning har säkrats, det vill säga DNA, och polisen ska jämföra bevisningen med de namn som dykt upp i utredningen.

– Det är ju speciellt eftersom det skedde flera våldtäkter samtidigt. Eftersom principen är snarlik är det intressant.

Vad händer nu?

– Givetvis så ska de bli hörda om var de befann sig vid de olika tidpunkterna. Vi har ett antal personer som är mer intressanta än andra, mer vill jag inte gå in på, säger Sune Nord.

Mer läsning

Annons