Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanubhai säljer korv igen

/
  • Efter mer än fyra år är han tillbaka som korvförsäljare. Kanubhai Manchhabhai tycker att han känner sig välkommen på Rådhustorget.
  • Brister i bokföringen blev hans fall för fyra år sedan. Nu har Kanubhai Manchhabhai bättre ordning på papperen.

Efter mer än fyra år i kylan är Kanubhai Manchhabhai tillbaka i värmen i korvvagnen.

Nu hjälper han sin fru att sälja Kanonkorv på Rådhustorget.

– Jag har sagt det förut, Kanonkorv ska leva i hundra år, säger Gävles mest kände korvhandlare.

Annons

Återkomsten för Kanonkorv innebär att det nu finns minst två korvförsäljare med samma varumärke. Det är en för mycket, tycker Kanubhai Manch-habhai, som hävdar att han har rätten till namnet. Han har pratat med ägarna till den andra korvvagnen och bett dem byta namn, hittills utan framgång.

Men det viktigaste för honom själv är att han är tillbaka. Åren efter fängelsedomen, näringsförbudet och skattedomen har varit tuffa.

– Jag har mått dåligt. Det har varit en mardröm, säger Kanubhai Manchhabhai.

Fängelsetiden var inte det värsta. När de tre månaderna på Kolmårdenanstalten var avklarade kom den riktigt tuffa tiden, enligt honom själv.

– Det var värre när jag kom hem. De hade tagit mitt levebröd. Det är inte roligt att bara gå hemma och inte kunna göra något.

Han hävdar fortfarande att han behandlades orättvist av myndigheterna, även om han har svårt att argumentera mot domen för grovt bokföringsbrott. Han hade ingen bra ordning på sina papper på den tiden, medger han själv.

Men Skatteverkets beräkning av hur mycket han tjänade på korvförsäljningen har han svårare att acceptera.

Det gav honom en skatteskuld på 800 000 kronor som han fortfarande brottas med. Riktigt hur stor skulden är i dag vet han inte, men han hoppas på en skuldsanering.

Under tiden försöker han få rörelsen på fötter, tillsammans med sin fru. Pengarna till korvvagnen har de lånat av goda vänner som ställt upp. Och han känner sig välkommen på Rådhustorget.

– Nästan alla säger att de har saknat mig.

Och nu har han full koll på alla papper. Personalliggaren är noggrant ifylld, liksom kassaboken med dagskassorna, även om han önskar att de sistnämnda var lite större.

– Det tar tid att bygga upp något nytt. Men det är ingen idé att gräva ner sig. Nu startar vi från noll, säger Kanubhai Manchhabhai.

Jag har sagt det förut, Kanonkorv ska leva i hundra år.

Mer läsning

Annons