Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassörska hotades med kniv

/

(Ny version) – Man blir snuvad på tryggheten. Det ska ju vara kul att gå hit, säger Elisabeth Björk, delägare i Ica Spegeln på Centralplan.

Annons

Vid 16-tiden på lördagseftermiddagen utsattes kvartersbutiken för ett rån. Flera kunder var där när gärningsmannen hotade en kassörska med kniv.
– Han tvingade till sig pengar. Vi har hört ett flertal vittnen och har ett signalement på gärningsmannen, men de kunder som vi inte har hunnit prata med får gärna ringa till oss på 114 14 och berätta om sina upplevelser, säger Kristoffer Morén, jourhavande förundersökningsledare vid Gävlepolisen.
Två butiksbiträden jobbade vid tidpunkten för rånet. Den knivhotade kvinnan är i 20-årsåldern.
– Hon reagerade relativt bra, men reaktionen kan ju komma en stund efteråt. Vi har tagit kontakt med ICA:s säkerhetscentrum där det finns psykologer som man kan prata med, säger Ann Fransson.
Hon och den andra delägaren Elisabeth Björk hoppade in och jobbade för att de två butiksbiträdena skulle kunna gå hem och vila.
"Stängt pga rån" stod det på en handskriven lapp på den låsta entrédörren medan polisen genomförde en teknisk undersökning. Vid 17.30-tiden hävdes avspärrningarna och butiken öppnade igen.
År 2004 rånades Ica Spegeln av en pistolbeväpnad man och året därpå utsattes en anställd för misshandel. Sedan dess är butiken utrustad med övervakningskamera.
– Så polisen har bilder på rånaren, vi får hoppas att det ger någonting, säger Ann Fransson

Mer läsning

Annons