Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD prisar engagemang för svaga

/

Rolf Karlsson och Jacob Gordin fick Kristdemokraternas Vitsippspriset för deras engagemang för fattiga och svaga.

Annons

De är båda verksamhetsansvariga för RFHL, Riksförbundet för hjälp åt narkotika och läkemedelsberoende, i Gävleborg. Priset fick de för att de två år i rad har arrangerat stödgalan ”Förlåt att vi existerar, men vem fan ska trösta oss” på Spegeln. Pengarna som de samlar in går till att ordna lägerhelger för föräldrar, barn och andra vuxna som inte har det så gott ställt.

Rolf Karlsson blev mycket överraskad när föreningslokalen på Brunnsgatan plötsligt fylldes av kristdemokrater. Priset överlämnades av oppositionsrådet Lili André. Bara en stund tidigare hade han skickat hem den förkylde Jacob Gordin.

– Hit är alla välkomna för vi står för alla människors lika värde. Vi följer ingen partipolitik, men hela tiden bedriver vi socialpolitik. För alla människor kan drabbas av utanförskapet oavsett om de är moderater, kristdemokrater, folkpartister eller socialdemokrater, sa Rolf Karlsson i sitt tacktal.

Med Vitsippspriset vill Kristdemokraterna i Gävle uppmuntra den sociala omsorg som RFHL, Rolf Karlsson och Jacob Gordin utför med sitt engagemang.

Mer läsning

Annons