Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Killarna får egen köpkväll

Kan Gävles killar shoppa lika mycket som tjejer?
I morgonkväll är det upp till bevis.

Annons

Två gånger tidigare har det ordnats tjejkväll i Gävle centrum med bästa försäljningsresultat i Sverige som följd. I morgonkväll klockan 17–20 är det grabbarnas tur för första gången i Gävle.

– Alla som känner sig som killar är välkomna, tonåring som pensionär. Men tjejer får givetvis också komma, förklarar Eva Olsson, samordnare vid Gävle centrumsamverkan.

Alla centrums butiker kommer ha extra kvällsöppet och fokus ligger på Gallerian Nian. Det vankas TV-spelstävling i bilspelet Blur, vedklyvning, gympapass och, för audiofilerna, högtalarutställning. Dessutom kommer hårdrocksbandet Kickstart att spela på Stortorget där det även kommer att ställas ut fräcka bilar och motorcyklar. Men också metrosexuella snubbar får sitt lystmäte i form av gratis ögonbrynsplockning vid The Make-Up Store.

Finns det inte risk att könsroller cementeras med ett sånt här spektakel?

– Nej, det är ett kul evenemang helt enkelt. Vi hoppas det blir återkommande och kommer att utvärdera och fråga deltagare på plats vad de tycker om händelsen, säger Eva Olsson.

Hon är också ärlig nog att påpeka att killkvällen förutom att verka för ”en mer levande stadskärna” är ett strikt kommersiellt arrange-mang som syftar till ökad omsättning för centrums butiker. Resultatet på övriga orter i Sverige där liknande killkvällar har arrangerats har varierat stort. Nu är arrangörerna spända på hur det kommer att gå för Gävles del.

Mer läsning

Annons