Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kim hjälpte till i snattarjakten

/
  • Kim Melcher drack det sista ur kaffemuggen när tjuven plötsligt sprang ut från City Gross entré.

Kim Melcher hjälpte polisen att ta fast stor-snattaren som slog till mot City Gross. Han följde efter mannen som stal varor för 2 500 kronor.
– Jag tycker att vi är alldeles för rädda för att ingripa när något händer, säger Kim Melcher.

Annons

Vid tretiden på onsdagseftermiddagen gick en ung man med en stor väska in på City Gross i Hemlingby. Väskan fyllde han snart med varor. När han passerade kassan ut ur butiken frågade en av kassörskorna om hon fick se vad han hade i väskan. Han vägrade att öppna den och började springa därifrån. Utanför ingången stod Kim Melcher och avslutade precis en kaffe när mannen for förbi.

– Han hade två tjejer från personalen efter sig. När jag förstod att han hade stulit började jag också springa efter honom, men han vände sig om och skrek till en av tjejerna att han skulle slå ihjäl henne. Hon bad oss andra att sluta följa efter honom och det gjorde vi, berättar Kim Melcher.

Tjuven verkade våldsam och de lät honom springa sin väg. Kim Melcher bestämde sig i stället för att försöka ta reda på var mannen tog vägen. Han började köra runt med sin bil i området och spana efter snattaren.

– Jag handlar på City Gross varje dag och tycker mycket om personalen där, så jag blev väldigt förbannad när jag såg vad som hände. Jag tänkte att han gömde sig någonstans i skogen i närheten så jag började köra runt och leta efter honom. Till slut såg jag honom och följde efter till Andersberg. Jag ringde till polisen och berättade var han var någonstans och då kunde de ta honom.

Efteråt öste personalen på City Gross beröm över den modige stamkunden.

– Vi är otroligt tacksamma. Egentligen ska inte kunderna ingripa för man vet aldrig vad snattarna är för personer och vad de kan ta sig till. Men han gjorde helt rätt, han tog kontakt med polisen, säger Ann-Charlotte Björk som är kassachef på City Gross.

Kim Melcher tycker att fler ska finna mod att sätta ner foten och inte acceptera andras brottslighet.

– Alla kan göra någonting. Titta på mig, jag är bara en vanlig Svensson som timvikarierar inom äldreomsorgen, men jag ingrep och hjälpte polisen att hitta tjuven, säger Kim Melcher.

Mer läsning

Annons