Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för Limötrafiken

Det blir Limötrafik i sommar trots allt, trots den segdragna tvisten om vem ska få köra rutten. Den 28 maj avgår första färden.

Annons

Sommarkollot och turistsäsongen på Limön verkar vara räddad. Efter många turer i tvisten om vilket bolag som ska få köra Limötrafiken har nu kammarrätten i Sundsvall meddelat att de inte lämnar prövningstillstånd på överklagan från Swered Shipping AB. Rederiet hade tidigare förlorat upphandlingen hos kommunalförbundet Inköp Gävleborg med motiveringen att bolaget inte klarade kravet med beställningstrafik utomskärs. Swered Shipping å sin sida har menat att kraven varit för högt ställda.

Nu blir det istället konkurrenten Rederi AB Amore med Sten Wahlström och båten MS Drottning Silvia som tar hand om trafiken till Limön för de kommande tre åren, i enlighet med upphandlingen. Att sommartrafiken nu är säkrad är något som glädjer kommunens kollektivtrafikplanerare Anna-Stina Ljungbjörk.

– Det känns oerhört skönt att sommarkollot kan genomföras och att turister och kommuninvånare kan ta sig ut till Limön under sommaren och njuta av dess natur och skönhet, säger hon i ett uttalande.

Men det är inte säkert att den rättsliga striden är över, för Swered Shipping kan fortfarande komma att överklaga beslutet till högsta förvaltningsdomstolen. Det kommer dock inte påverka starten för årets trafik den 28 maj.

Mer läsning

Annons