Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för ny läktare – som ingen vill ha

Det blir ingen ny prövning av detaljplanen för Strömvallen. Mark- och miljööverdomstolen beviljar inte prövningstillstånd.

Annons

Beslutet i Mark- och miljödomstolen betyder att nu finns det ett klartecken för den nya läktaren på Strömvallen – som ingen numera vill ha.

Redan när detaljplanen godkändes av byggnads- och miljönämnden förra hösten hade förslaget att bygga en ny inglasad läktare på Strömvallen förvandlats till en reservplan.

Då hade GIF redan presenterat sin idé om en arena på Sätraåsen och alla trodde att det bara handlade om månader innan finansieringsfrågan skulle vara löst.

Men fyra av grannarna på Kungsbäcksvägen har ändå drivit frågan om detaljplanen vidare eftersom de fruktat att en ny läktare på Strömvallen kommer att bli för hög. De har dock inte fått något medhåll, varken i länsstyrelsen, mark- och miljödomstolen eller hos mark- och miljööverdomstolen.

Genom att det inte blev något prövningstillstånd finns det nu en gällande detaljplan för Strömvallenområdet. Men i praktiken betyder det ingenting.

Valet står fortfarande mellan tre olika alternativ. Den inglasade läktare som vann arkitekttävlingen, en budgetvariant av läktaren eller den arena på Sätraåsen som Gefle IF vill ha.

– Vi kommer inte att börja bygga något bara för att vi fått en detaljplan. Vi avvaktar fortfarande besked om en helhetslösning, säger Bo Rickegård, byggchef på Gavlefastigheter.

Mer läsning

Annons