Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarktillslag i Forsbacka

GÄVLE Ett stort antal personer i en lägenhet i Forsbacka blev föremål för polisens intresse. Ett halvt hekto amfetamin togs i beslag.Flera knarkåtal väcktes under gårdagen.

Annons
En radiobil rutinpatrullerade i Forsbacka under natten till fredagen. Utanför en adress som var känd i narkotikasammanhang stod en bil parkerad, vars ägare likaså var känd sedan tidigare.
Medan polisen spanade i området kom ytterligare en personbil till platsen. En 50-årig man och en 31-årig kvinna lämnade bilen och försvann upp i den aktuella lägenheten. Bara för att en stund senare återvända till bilen och köra från platsen.
Polispatrullen följde efter och stannade fordonet för att göra en kontroll. Eftersom 31-åringen såg ut att vara påverkad beslöt polismännen att föra henne till polishuset i Gävle för att lämna urinprov. Kvinnan, som verkade orolig, kramade om den 50-årige mannen och föreföll smussla undan något i hans jacka.
En omedelbar visitation av mannen avslöjade ungefär ett halvt hekto av det som sannolikt var amfetamin. 31-åringen hade även sprutor och kanyler på sig.
Nu ingrep jourhavande åklagare och beordrade husrannsakan i lägenheten i Forsbacka. Flera personer fanns i bostaden. Hos en 36-årig kvinnan fann man narkotikaklassade tabletter.
Amfetamin fortsätter att vara den i särklass populäraste drogen bland tunga missbrukare i Gävleborgs län. En 46-årig gävlebo åtalades i fredags för att ha sålt 130 gram amfetamin till en hudiksvallsbo. Enligt samma misstankar skedde försäljningen vid flera tillfällen mellan augusti och november i fjol. Varje gång ska partier om 20-30 gram ha bytt ägare. Två män i Hudiksvall har redan dömts till fängelse för att ha hanterat amfetaminet.
En 21-årig man åtalades dessutom misstänkt för grovt narkotikabrott under december månad. Han ska då ha haft 176 ecstasytabletter i sin bostad i Ockelbo. Enligt åklagaren tänkte 21-åringen, som erkände narkotikabrott men inte att det skulle vara grovt, sälja tabletterna.

Mats Hedström
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons