Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kö till ny butik på Söder

/

Nära 50 personer stod i kö när Biståndsgruppen öppnade sin nya butik på Söder.
– Vi hoppas kunna locka nya kunder, både med läget och med fina saker, säger Göran Lofjärd.

Annons

Blommor, saft, godis och korv tog emot de första besökarna i Gävleborgs biståndsgrupps nya butik som öppnade klockan 10 på fredagsmorgonen.

Verksamheten har vuxit ur butiken i Valbo och därför har de nu öppnat en ny stor butik på Söder. Med det nya läget hoppas Biståndsgruppen kunna nå fler, både yngre och äldre.

Verksamheten i Valbo fortsätter med sortering och pressning av kläder som ska skickas iväg och en del försäljning. Men de finaste sakerna går till butiken på Vaktgränd där det ska se fräscht ut och vara noggrant sorterat på olika avdelningar.

– Vi hoppas kunna locka nya kunder som inte brukar gå på loppis, säger verksamhetschef Göran Lofjärd.

De senaste åren har det öppnat flera ny second hand-butiker men Göran Lofjärd tror att Gävle fortfarande har utrymme för fler.

– Det behövs ett antal för att skapa en marknad. Egentligen skulle vi vilja ligga vägg i vägg med andra second hand-butiker eftersom man drar kunder till varandra.

Harri Rehula blev butikens första kund. Han tycker att Gävle gott kan behöva denna nya second hand-butik.

– Det ligger ju i tidens anda nu och många vill handla i andrahand. Tv-programmen som Antikjakten hjälper ju till.

Gävleborgs biståndsgrupp skickar fortfarande kläder till framförallt Västsahara. Vinsten från försäljningen i Gävle används till att sponsra olika projekt i Afrika och Sydamerika.

Mer läsning

Annons