Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommissarie tog semmelhotaren

/

När Gävlepolisens presstalesman, kommissarie Mikael Hedström, var på lunch så lyckades han få fast mannen som hotade med att skjuta butikspersonal för att semlorna var slut.

Annons

Det var i tisdags kväll, under fettisdagen, som en 66-årig man hotade med att skjuta butikspersonal på Konsum Söder sedan har fått klart för sig att semlorna var slut.
Historien blev en riktig läsraket på GD.se, men gärningsmannen fortsatte vara okänd. Fram till i dag.

När nyhetssajten Nyheter24 i förmiddags ringde Mikael Hedström för att höra vad som hänt i ärendet, så gjorde han en koll med förundersökningsledare Anders Hellberg.
-Han visade då upp en övervakningsfilm från butiken på en eventuell gärningsman. Han hade på sig svart jacka, svarta byxor och var lite gråhårig, säger Mikael Hedström.

När det var lunchdags ett par timmar senare, och Mikael Hedström rörde sig på Söder, fick han plötsligt syn på mannen som stod med en hund utanför hotell Aveny.
-Jag tänkte, herregud, det är ju samma man. Jag gick fram, presenterade mig och visade upp min polislegitimation. Sedan frågade jag om det var han som blivit upprörd på butikspersonal för att semlorna var slut. ”Jo, det var jag” sa han och berättade att han blivit arg.

Enligt mannen hade han framfört hotet på ett sådant sätt att personalen borde ha förstått att det var ett skämt.
-Jag förklarade för honom att man inte kan skämta om att skjuta människor och att det var väldigt olämpligt, säger Mikael Hedström.
Han tog mannens personuppgifter och denne kommer senare att kallas till förhör som misstänkt för olaga hot.

Du har ju jobbat som presstalesman i några år nu – hur kändes det att göra det här ingripandet?
-Roligt att man bidra på det här viset. Det är ju inte så ofta som man är ute i radiobil och ingriper mot brottslighet. Nu var inte det här ett så allvarligt brott, men man vet ju hur illa brottsoffren kan ta ett sådant här hot, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons