Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konferenser nödvändiga för högskolan

/
  • – På många håll var sammanslagningen ingenting man önskade. Att få folk att lära känna varandra och samlas kring en gemensam målsättning har inte varit lätt, säger Åsa Morberg, tidigare akademichef.

När högskolan bytte organisation uppstod ett behov av konferenser.

– Redan tidigare fanns arbetsmiljöproblem på institutionerna. De accentuerades under sammanslagningen, säger Åsa Morberg, tidigare akademichef.

Annons

Som Gefle Dagblad tidigare har berättat anordnade akademin för utbildning och ekonomi tre konferenser med övernattning och middag mellan mars 2011 och maj 2012. Kostnaden blev knappt 800 000 kronor och deltagarna drack vin för 56 000 kronor.

Under hösten i fjol ordnades också en rad konferenser i Högbo som var obligatoriska.

Personalen deltog avdelningsvis, varken middag eller övernattning ingick.

– Arbetsmiljöarbetet har vi gjort tillsammans med Previa som krävde någon form av internat för att få de rätta förutsättningarna, säger Åsa Morberg som pensionerades från akademichefsposten i somras men jobbar kvar på högskolan med andra uppdrag.

Högskolans organisation har förändrats i grunden: sju institutioner har blivit tre akademier. I akademin för utbildning och ekonomi ingår bland annat ekonomer, samhällsvetare och humanister – lärargrupper som hade måttlig kontakt med varandra innan processen satte igång.

– På många håll var sammanslagningen ingenting man önskade. Att få folk att lära känna varandra och samlas kring en gemensam målsättning har inte varit lätt, säger hon.

Under konferensmiddagarna följde akademin högskolans dåvarande alkoholregler till punkt och pricka, menar Åsa Morberg. För egen del har hon ingenting emot att reglerna sedan dess har ändrats så att varje deltagare får betala öl och vin ur egen ficka.

– Men jag kan tänka mig att det blir problem när man har utländska gäster. Utomlands är det självklart att man bjuder på alkohol i representationssammanhang, säger hon.

Mer läsning

Annons