Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsert ger mer pengar till Ria

I eftermiddag fylls Staffans kyrka av musik. Gävle Symfoniorkesters Stora brass och Staffans församling ordnar en välgörenhetskonsert där behållningen skänks till Ria.

– Jag är väldigt glad över alla pengar vi kan få, säger Peter Stjerndorff, ordförande för Ria i Gävle.

Annons

I januari ordnades Ria en stödgala i konserthuset som blev en stor succé. Tack vare pengarna från stödgalan har Ria i vinter kunnat ordna boende åt åtta personer som saknat någonstans att sova.

– Jag bedömer faktiskt att vi nått huvuddelen av de som stått helt utan bostad, säger Peter Stjerndorff.

Dagens konsert har Staffans församling och Gävle Symfoniorkester tagit initiativet till. Hela inträdet på 100 kronor skänks till Ria, som ska använda pengarna till sitt långsiktiga projekt att starta ett eget akutboende.

– Jag hoppas att det finns ett akutboende nästa vinter. Vi har lokaler som vi kan ställa i ordning, men vi vill helst starta det tillsammans med socialförvaltningen. Vi vill inte att det ska bli ett ställe där folk fastnar, utan att de kan slussas vidare, säger Peter Stjerndorff.

– Om vi kan få till ett boende till nästa vinter så att ingen enda människa behöver sova i en trappuppgång eller utomhus, då skulle jag vara väldigt nöjd, säger han.

Konserten i Staffans kyrka börjar klockan 16.00. Gävle Symfoniorkesters Stora Brass under ledning av Jesper Juul spelar och häktesprästen Kajsa Cedervall Westerman är moderator.

Mer läsning

Annons