Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstgräs på Brynjans bekostnad

GÄVLE
Gavlevallen, Strömvallen och Nynäs IP får konstgräsmattor i tur och ordning 2004, 2005 och 2006.

Annons
Samtidigt bantas andra verksamheter.
Fritidsgården Brynjan vid Stenebergsskolan blir till exempel av med planerade satsningar som i stället går till konstgräset och bättre belysning på Strömvallen.
Så ser i alla fall delar av kultur- och fritidsnämndens kommande investeringsbudget ut. En budget som ska spikas nästa vecka.

Allt ska nagelfaras
- Trots en utökning av budgetramen nästa år så räcker inte pengarna till att behålla alla befintliga verksamheter. Vi ska gå igenom kultur och fritid från A till Ö. Både idrotten och kulturen kommer att nagelfaras, säger nämndordförande Lars-Göran Ståhl, s.
- Vi måste gasa och bromsa en hel del framöver, konstaterar han.
Ett bra exempel på bromsandet är just fritidsgårdarna. Samtliga kontrakt är uppsagda och gäller bara fram till årsskiftet. Innan dess ska en utredning ha kommit fram till vilka som ska bli kvar.
- Vi ska ut på turné och besöka samtliga fritidsgårdar. Vi vill göra en så bra verksamhet som möjligt av så lite pengar som möjligt, menar Lars-Göran Ståhl.
Samtidigt som man redan nu kan se att pengarna inte räcker nästa år så har man även underskottet på fyra miljoner kronor från 2002 att balansera i år. Inget är heligt i det arbetet.
Utom satsningen på konstgräsplaner då. Totalt planerar man att investera 21,5 miljoner kronor på åtgärder vid Gavlevallen, Strömvallen och Nynäs 2004-2006.
- Ja, men det är inte säkert att nämnden kommer fram till samma sak. Det här förslaget har ordförandeberedningen tagit fram och vi styr ju i minoritet. Vi får se hur det går nästa vecka, påpekar han.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons