Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult ny chef efter turbulens

Rekryteringen av en ordinarie chef för utbildnings- och arbetsförvaltningen skjuts på framtiden.

– Vi vill vänta tills förskingringen är utredd, säger Helén Åleskog, chef för kommunledningskontoret.

Annons

I oktober sa Birgitta Pettersson upp sig från tjänsten som chef för utbildnings- och arbetsförvaltningen sedan hon tackat ja till ett jobb i Uppsala. Kommunen satte direkt igång processen med att rekrytera en ny förvaltningschef, men när miljonförskingringen uppdagades blåstes arbetet av.

– Av dubbla skäl. Dels förändrades rekryteringsunderlaget, dels blev det turbulens på förvaltningen, säger Helén Åleskog.

Kommunens egen utredning av förskingringen beräknas vara klar i slutet av januari. Slutsatserna av den kan påverka rekryteringen, menar hon.

– Om någonting måste förändras inom förvaltningen kommer det kanske att ställas nya krav på chefen. Då måste vi vara beredda att ändra på profilen.

På måndag tillträder konsulten Annika Larsson Maspers från företaget Ledarskaparna Management som tillförordnad förvaltningschef på halvtid. Hon är 62 år och har förut varit socialchef i Varberg i åtta år.

Hennes kontrakt gäller tre månader med möjlighet till förlängning fram till sommaren. Kostnaden för hennes halvtidstjänst motsvarar kostnaden för Birgitta Petterssons heltidstjänst.

Mer läsning

Annons