Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde på cyklist - smet

Den 80-åriga kvinnan körde på en cyklist och smet sedan från olycksplatsen. Händelsen inträffade på Parkvägen i juni. Nu har kvinnan dömts till att betala sammanlagt 2 800 kronor i dagsböter.

Annons

Det var i början av juni som den 80-åriga kvinnan körde på en cyklist på ett övergångsställe längs Parkvägen i Gävle. Cyklisten for iväg och blev liggande på gatan. 80-åringen fortsatte köra därifrån med låg hastighet, tills en man som sett olyckan stoppade henne. 80-åringen hävdar att hon inte märkt någon cyklist, eftersom hon hör dåligt och hade både radio och fläkt på i bilen. Tingsrätten tycker inte att hennes förklaring verkar rimlig, eftersom olyckan inträffade en sommardag då sikten var klar.

Cyklisten var sjukskriven i nästan tre månader efter olyckan. Hon fick blåmärken på insidan av benen och fick problem med hemorrojder som följd av chocken.

80-åringen döms för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Kvinnan som blev påkörd har yrkat på 11 000 kronor i skadestånd, bland annat för att hon blev kränkt när bilisten smet. Hon blir dock helt utan ersättning.

Mer läsning

Annons