Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs belönade studenter

/
  • Tre av fyra stolta stipendiater. Simone Leach, Jessica Steen och Sofia Mathsson får stipendier  för sina studieinsatser inom teknik och naturvetenskap. På bilden saknas Emma Horcic.

Fyra ambitiösa tjejer med sinne för teknik prisades när Korsnäs delade ut studentstipendium.

Annons

I 15 år har företaget årligen delat ut 30 000 kronor i stipendier till studenter vid Gävle Högskola.

Fyra studenter får 7 500 kronor var för goda studieinsatser inom miljö och naturvetenskap.

– Tanken med stipendiet är att det ska ge en grundplåt för studenterna att ta sig vidare i studierna och ut i samhället. De blir våra ambassadörer för att inspirera andra att studera inom teknik och miljö, säger Thomas Press som är utbildningschef på Korsnäs.

För första gången var alla stipendiater tjejer inom ett område som ofta förknippas med män. Emma Horcic och Simone Leach fick stipendium för sitt intresse att lära ut matematik och teknik. Simone Leach läser till grundskolelärare och har tidigare arbetat inom pappersindustrin.

– Min erfarenhet från skolan var att det var svårt för lärarna att engagera eleverna i matte och teknik. Som lärare vill jag arbeta med att förmedla kontakten med företagen och industrin för att väcka intresse för naturämnena, säger Simone Leach.

Sofia Mathsson och Jessica Steen fick stipendier för sina studier i teknik och naturvetenskap. Sofia Mathsson läser industriell ekonomi och skriver sitt examensarbete om logistik inom pappersindustrin och funderar på att läsa vidare i Uppsala i höst. Jessica Steen har läst till energisystemingenjör och till hösten drar hon vidare till Chalmers i Göteborg där hon ska läsa ett masterprogram inom samma område.

Hon vet vad hon ska använda stipendiepengarna till.

– Jag ska serva bilen och passa på att köpa Officepaketet, de kan behövas nu när jag ska skriva examensjobb, säger Jessica Steen med ett skratt.

Mer läsning

Annons