Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort blir lång sträcka tillsammans

/

Många går omkring med allt från kredit- till bonuskort i plånboken. Enligt en undersökning har varje person i snitt drygt tre plastkort på sig. Skulle alla gävleborgares kort läggas på rad skulle de räcka från Gävle till Sandviken – tur och retur.

Annons

Fler än 640 000 plastkort har gävleborgarna i åldrarna 18-74 år tillsammans i sina plånböcker.

Skulle alla dessa läggas på rad skulle de bilda en plastkorts- autostrada som sträckte sig mer än 54 000 meter eller 5,4 mil. Lika långt som det är från Gävle till Hofors.

Eller en tur och retur resa Gävle-Sandviken, med sex kilometer tillgodo.

Utslaget på hela befolkningen i den tillfrågade åldersgruppen blir det än mer hisnande, då motsvarar antalet plastkort i plånböckerna en sträcka på 2 250 kilometer, vilket är avståndet mellan Gävle och Milano.

Undersökningen som är genomförd av YouGov på uppdrag av matkedjan Willys, sammanfaller med den senares satsning på en kundklubb utan medlemskort. Bland de över 1 000 tillfrågade svarade över 40 procent av att de hade fyra till nio plastkort i plånboken. Bland kvinnorna var siffran över hälften.

Bland de svarande var det bara en femtedel som ville ha kvar alla sina kort i plånboken, visar undersökningen. Och var tredje skulle kunna tänka sig att göra en uppoffring för att bli av med korten.

Mer läsning

Annons