Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroppsbyggare pressad av åklagare

Kroppsbyggaren erkänner att han har använt, tillverkat och skickat iväg dopingpreparat – men inte sålt.

Hur kan du då försätta dig i en sådan sist att vi misstänker det, undrade åklagaren.

– Jag är väl korkad, godtrogen.

Annons

Från mitten av april spanade polisen på gym-mannen och kroppsbyggaren.
När de greps 27 maj i en bil med tre kilo dopingtabletter fanns redan bevismaterial i form av fotografier, avlyssnade telefonsamtal och en beslagtagen försändelse med dopingmedel.

Därefter gjorde polisen husrannsakan i gym-mannens mammas garage i Hälsingland och i Workout Centers lokaler i Gävle och hittade utrustning för att tillverka dopingpreparat, kundlistor och mejlkorrespondens med kunder.
Åklagarna hävdar att männen har tillverkat och sålt dopingpreparat tillsammans och i samförstånd. Under gårdagens rättegång förhördes kroppsbyggaren om sin inblandning i affärerna.

Han har kvitterat ut en tablettmaskin som levererats till gym-mannens däckfirma och han har själv beställt en kapselmaskin från samma företag. Hans mejladress har använts för korrespondens med kunder som köpt dopingpreparat och mejlen har undertecknats med hans initialer.

Kroppsbyggaren erkänner att han följt med gym-mannen till Hälsingland och tillverkat sammanlagt tre kilo dopingtabletter där. Han erkänner också att han har förpackat och skickat iväg försändelser med dopingmedel till kunder.

Men han förnekar att detta har skett i samförstånd med gym-mannen, han förnekar också att han har sålt dopingpreparat. Han har bara utfört små uppdrag när han blivit tillfrågad utan att vara drivande eller ha överblick på verksamheten.

Någon annan person på gymmet har använt hans mejlkonto och undertecknat med hans initialer, någon annan har också haft tillgång till kundlistan och skrivit adresserna på kuverten som kroppsbyggaren sedan lagt i brevlådan.

Rättegången fortsätter på onsdag nästa vecka. Därefter väntar ytterligare minst en förhandling innan rättegången är klar.

Erik Wikström, reporter
Gefle Dagblad, 026-15 96 29
erik.wikstrom@gd.se

Mer läsning

Annons