Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunder möttes av stängd dörr

/
  • Tommy Sterner köpte en tvättmaskin, men hade inte dragkrok på bilen, så han skulle hämta den senare. Men nu har Expert gått i konkurs och på onsdagen var det ingen som öppnade dörren.

I förra veckan köpte Tommy Sterner, Hamrånge, en tvättmaskin på Expert i Valbo. Frågan är hur han ska få tag på den.

– Jag får väl banka på dörren ett tag, säger han på skoj.

Annons

Egentligen är Tommy Sterner inte särskilt orolig.

– Min fru har varit i kontakt med Konsumentverket, och eftersom tvättmaskinen är köpt och betald så ska det inte bli några problem. Så jag är lugn, jag. Men det hade varit bra om jag kunnat ta den med mig i dag, den står ju här inne, och nu har jag dragkrok, säger han.

Tommy Sterner var bara en av alla kunder som tog en sväng förbi Expertbutiken i Valbo Köpstad i går men möttes av stängda dörrar och en skylt som talade om att butiken var stängd på grund av konkurs.

Marcus Stark från Ockelbo hade hoppats kunna hämta ut sin telefon som varit inne på reparation.

– Jag råkade somna på den så displayen blev först blå och sen svart. Jag lämnade in den i juli, men det har bara varit en massa tjall. Först fick jag höra att det skulle kosta 2 000 kronor att laga displayen för det gick inte på garantin. Sedan hände inget och när jag ringde och frågade sa de att jag inte bekräftat att jag ville att den skulle repareras. Men nu ska den vara klar, berättar han.

– Man blir lite orolig. Jag undrar hur jag ska få tag på den, säger han.

De flesta av kunderna som svängde förbi var mest nyfikna över om det skulle bli någon utförsäljning efter konkursen.

– Vi är ute efter en karaokeanläggning. Vi hade en som vi gav till dottern men vi vill gärna ha en egen igen, berättade Teuvo och Hilkka Pirinen från Sandviken.

För MediaMarkt i Valbo Köpstad betyder Experts konkurs två konkurrenter mindre.

– Lite lättare blir det, helt klart, säger butikschefen Lars Bengtsson.

Konkurrensen i elektronikbranschen är hård och Lars Bengtsson blev inte förvånad över att den lett till ytterligare en nedläggning, ett år efter att Onoff-kedjan slogs ut.

– Däremot blev jag förvånad över att det kom just nu. Jag hade inget hört i förväg, säger han.

Trots att MediaMarkt är betydligt större än Expert, med 55 anställda jämfört med 14, är Valbobutiken inte lönsam.

– Vår plan är att vi ska få lönsamhet 2013. Då räknar vi med lite större intäkter tack vare att vi börjar med e-handel och fler att dela de gemensamma kostnaderna med när det öppnas fler butiker på andra håll. Men att två Expertbutiker, en i här i Valbo och en i Sandviken, stänger gör ju också sitt till, säger han.

I går mejlade MediaMarkt till Expertbutiken i Valbo med uppmaningen att de anställda skulle höra av sig med jobbansökningar. Men det betyder inte att Lars Bengtsson kan lova att någon får nytt jobb.

– Nej, det kan jag inte göra. Vi har i och för sig vakanser men vi har egna anställda som vill gå upp i tid och de går före, säger han.

Jag hade tänkt köpa en ny GPS med Coopkortet och nu blir det ingen eftersom Expert stängt. Men det är inget större problem för mig, sa Mats Jerfsten.

– Vi ville mest se om det var öppet. Vi är ute efter en karaokemaskin, säger Teuvo och Hilkka Pirinen.

Telefonen är inlämnad för reparation. Nu blev jag lite orolig, säger Markus Stark utanför de stängda dörrarna.

Mer läsning

Annons