Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunskaps-skolan lockade många

/
  • Sofia Tayar tog med sig Iréne Orrenskog, som hjälper henne med läxläsningen, och mamma May Obied till informationskvällen om den nya Kunskapsskolan i Gävle.

Till hösten startar Kunskapsskolan en friskola i Gävle. I går samlades elever och föräldrar i Folkets hus för att få information om den nya grundskolan.

Annons

Kunskapsskolan i Gävle kommer att öppna i nyrenoverade lokaler på Rynningsgatan i Hemsta. Renoveringen har kostat 26 miljoner kronor och skolan har ritats av ingen mindre än arkitekten Kenneth Gärdestad.

Skolans pedagogik är att lärandet ska vara utformat efter den enskilde eleven. Varje elev har en personlig handledare och arbetar mot egna mål och när dessa är uppnådda ställs siktet sedan högre. Kunskapsskolans regionchef Kenneth Nyman berättar om vad företaget har att erbjuda Gävles skolmarknad.

– Vi erbjuder något som inte finns i Gävle i dag. När friskolereformen antogs 1993 var friskolorna tänkta att vara ett komplement till de kommunala skolorna. I dag är det många friskolor som bara kopierar det de kommunala skolorna gör, men så har vi aldrig arbetat, säger han.

Redan nu har 120 stycken elever ställt sig i kön till skolan som kommer att undervisa årskurserna sex till nio. Kommande termin ska skolan ta emot 240 elever upp till årskurs åtta, men sedan kan skolan ha så många som 400 elever.

Sofia Tayar går i sexan på Gefle Montessoriskola och ska välja en ny skola till hösten. Hon tycker att Kunskapsskolan är intressant, undervisningen påminner mycket om montessoripedagogiken.

– Den verkar ganska bra. Jag tycker sättet att jobba på låter bra, säger hon.

Mer läsning

Annons