Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna i nattlinne ville själv sänka ljudvolymen

Polisen blev kallad till Cafe Mingel & Bar natten till i går då en äldre kvinna själv försökte sänka ljudvolymen i DJ-båset.

Annons

Kvinnan, som bor i centrala Gävle, hade haft svårt att sova hela kvällen. Enligt henne var det på grund av för höga ljudvolymer på stan. Till slut fick hon nog, gick ut på gatan iklädd pyjamas och morgonrock, för att lokalisera varifrån den höga ljudvolymen kom.

– Det var lite surrealistiskt, det kan jag hålla med om. Det finns ingen som är så tokig som jag. Men min erfarenhet säger mig att ingen gör något om man inte säger till, och jag var desperat, säger hon.

Hennes uppfattning var att den höga musiken kom från Café Mingel & Bar, ett kvarter från där hon bor. Så hon gick in på stället, kryssade sig fram mellan festklädda människor till discjockeyn och bad honom sänka. När han inte lydde försökte hon själv sänka musiken.

Personalen tillkallade då polis som tog med henne ut.

– Det var inga problem, poliserna var vänliga, säger kvinnan.

Simon Adam som är personalchef på Café Mingel & Bar berättar att de inte tog illa upp av incidenten.

– Men vi har tillstånd att spela på utomhusserveringen till ett, sedan sänker vi och flyttar inomhus. Jag hoppas att hon kom hem utan problem, säger han.

Mer läsning

Annons