Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnorna bjöd upp till dans

/
  • Mariá Guadalupe Vásques från El Salvador applåderade dansarna.
  • Färgglatt och glada miner när danser från olika länder dansades på den internationella kvinnodagen

Med mat och dans träffades över 80 kvinnor i Andreassalen i Andersberg för att umgås på den
internationella kvinnodagen.
– Det här var jättetrevligt och vi skulle bara få träffas oftare, säger Anita Lindberg.

Annons

I år var det andra året som Internationella Föreningen För Invandrarkvinnor, IFFI, tillsammans med Hyresgästföreningen arrangerade en fest på den internationella kvinnodagen. Hit var det bara kvinnor som var inbjudna för som Ylva Larsson från hyresgästföreningen uttryckte det, behövs en dag bara för kvinnorna.

– Vi har kvinnor från tolv olika nationer här och träffen har en viktig social funktion, säger hon.

Mat från olika länder fanns att avnjuta och under träffen pratade Ulla Andersson, V, om den internationella kvinnodagen. Sedan bjöd kvinnorna på danser från sina hemländer och det blev en riktig förbrödring där man fick lära av varandra.

Anna Avagyan från Armenien tyckte att träffen var ett bra exempel på integration, där man träffas utifrån ett gemensamt intresse och det är viktigt för Andersberg.

– Ska vi bli ett mer mångkulturellt samhälle så krävs det att vi får möjlighet att träffas, säger hon.

Själv har hon varit åtta år i Sverige och jobbar nu med dramagrupper på Helges och är med och arrangerar kommande språkcafé tillsammans med Hyresgästföreningen och IFFI. Hon tycker att det är speciellt viktig då det bor många ensamma invandrare här.

Anna-Greta Ljungbeck som är aktiv i IFFI såg träffen som en stor succé. Nu hade man tillgång till en lokal där man kunde ordna ett större arrangemang än tidigare. Men förenigen bidrar till att skapa en samvaro mellan olika invandrarkvinnor genom kurser och även soppluncher.

Mer läsning

Annons