Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Labb blev en fin idrottshall

/
  • Rektor Annelie Engvall klippte bandet när Engelska skolan i går invigde sina nya lokaler på 2 000 kvadratmeter som bland annat omfattar en stor idrottshall.
  • Idrottsläraren Emma Whetton är förtjust i sin nya undervisningslokal.  Det är förstås fantastiskt, säger hon.

Ett före detta forskningslaboratorium har blivit idrottshall för Engelska skolans högstadieelever.

I går var det dags för invigning.

Annons

– För ett år sedan trodde få att man kunde göra någonting av den här lokalen, säger Stefan Öberg på fastighetsbolaget Norrporten.

Cirka 15 miljoner kronor har projektet kostat, som förutom en ny idrottshall åt friskolan även omfattar sju nya klassrum, ett elevrum, förråd och mottagningsrum för skolsköterska.

– Hela skolan är nu knappt 7 000 kvadratmeter, säger Stefan Öberg, marknadsområdeschef på Norrporten som drivit byggprojektet sedan i februari.

Det som nu är en rymlig idrottshall som motsvarar en fullskalig basket- och innebandyplan var tidigare tillhåll för högskolans byggforskning. Men näst intill all den verksamheten har flyttat till ett nybyggt forskningshus på Kungsbäck.

Idrottslärarna Malcolm Catterall och Emma Whetton är, inte helt överraskande, mycket nöjda med sin nya undervisningssal.

– Det är förstås fantastiskt! Hallen är mycket bättre än på någon av de skolor jag varit på i England, säger Emma Whetton.

Tidigare har skolans elever behövt promenera till Alderholmen och Korpens bollhall när det varit dags för idrott.

– Nu slipper vi gå fram och tillbaka, allt blir mycket enklare, säger Malcolm Catterall.

Enligt rektor Annelie Engvall har hallen används under hela höstterminen trots att den inte varit helt färdigställd. Men nu sitter handbollsmål och basketkorgar på plats och det märks att hon är rädd om idrottshallen som hon kallar ”skolans kronjuvel”.

– Vi kommer inte att hyra ut hallen, då kommer den att bli sliten på en gång, säger Annelie Engvall.

Mer läsning

Annons