Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lack, läder och experimentlusta

/

På lördag är det dags för kinkyparty på Arena och du kan vara klädd hur du vill.

– Kom inte naken bara, säger Lina Åberg, en av ­arrangörerna.

Annons

Det är Klubb Kink som har premiärkväll. Festen hålls på Arena och är tänkt som en början på en rad kommande temafester i Gävle.

Bakom konceptet står föreningen Noctura Events, som är ett kompisgäng i 20-årsåldern. När GD träffar dem är i de i full gång med att fota bilder som ska visas på bildskärmarna under kvällen. Skratt och glada tillrop fyller fotostudion de har fått låna på Borgarskolan. Gemensamt för gänget är att de älskar att klä ut sig. En hobby de vill dela med sig av till fler.

– Vi har haft temafester innan, hemma hos kompisar, men när det till slut trängdes hundra personer i en liten etta kom vi fram till att vi i stället borde öppna en klubb, säger Lina Åberg, ordförande i föreningen.

På kinkyparty ligger fokus på att plocka fram det erotiska i kläder, smink och accessoarer. Sexuella fetischer, eller kanske bara en önskan om att få vara någon annan under en kväll, allt ryms på klubben. Men för den blyge är det helt okej att komma i vanliga festkläder.

– Vi vill att folk ska ha kul utan krav, är man nyfiken på vad kinky är för något så är man välkommen att komma och titta bara, säger Nilima Dillner.

Noctura Events kommer anordna fler fester under året, på olika teman. Nästa stora event blir halloween, men de hoppas på att klämma in ett beachparty under sommaren.

– Temafester erbjuder något mer än att bara dricka alkohol, man kan träffa nya vänner genom sin hobby i stället, säger Lina Åberg.

Mer läsning

Annons