Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läge för spontansport i Sätra

/
  • Här ska multiarenan ligga. Stora Sätraskolans Skol IF:s medlemmar Mattias Johansson, Samuel Brunsberg, Arazo Hamad och Emma Fredholm kan knappt bärga sig tills dess.

I höst behöver inga elever skräpa i korridorerna på Stora Sätraskolan. En utomhusarena kommer underlätta för högstadieungdomarna att spontansporta istället. När helst de vill.

Annons

En multisportarena på 20 gånger 40 meter med möjligheter att spela basket, innebandy och fotboll. Det började man bygga för två veckor sedan bara några meter från Stora Sätraskolans huvudentré. På platsen där slöjden och hemkunskapen tidigare låg kommer det spontansportas såväl som elitidrottas. Skolan har genomgått ett rejält ansiktslyft som i stort sett var klart redan i höstas. Men den stora nyinvigningen för högstadiet kommer att ske först runt den 15 augusti då arenan står klar.

Ulf Åkerman är idrottslärare på skolan och initiativtagare till projektet. Tillsammans med elever från Sätraskolans Skol-IF skickade han in en ansökan till Riksidrottsförbundet. De har som mål att främja spontanidrott och stödjer därför bygget ekonomiskt. Finansieringen delas annars av Gavlefastigheter och skolidrottsföreningen.

– Det här blir häftigt för skolan. Våra elever i sexan och sjuan har ett stort motorikbehov som arenan bland annat kommer vara bra för, säger Ulf.

Underlaget på planen är en konstgräsliknande filt som ligger ovanpå ett tjockt gruslager. Det blir den första idrottsplatsen i sitt slag i Gävle. På dagtid finns planen till för skolans elever. Övrig tid är tanken att vem som helst ska kunna komma dit och röra på sig gratis utan att behöva boka tid. Järnstaket omgärdar arenan som får timerbelysning.

– Det är bra att det kommer finnas något bättre att göra än att bara hänga i korridoren som många gör idag, säger Emma Fredholm, medlem i Skol-IF.

Mer läsning

Annons