Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägenhetsbrand kan ge fängelse

GÄVLE
Den 52-årige man som ska tänt eld på sin lägenhet på Parkvägen i Gävle har åtalats misstänkt för grov mordbrand - ett brott som kan ge fängelse i högst tio år.

Annons
- Jag satt som i en glasskål och tittade på, säger mannen. Han berättar också att han vid något tillfälle gick och la sig. När han senare steg upp från sängen upptäckte han att det brann, men han kunde inte lämna lägenheten genom dörren på grund av lågor i hallen.
I polisförhör har 52-åringen uppgett att det sista han kom ihåg från händelsen den 18:e mars var att han satt på fönsterkarmen.
Flera vittnen har hörts i utredningen, bland annat den kvinna som först kom fram till 52-åringen när han låg på marken nedanför sitt fönster. Enligt det kvinnliga vittnet var 52-åringen naken och hon skylde honom med sin jacka. Till den första polisman som nådde platsen sa 52-åringen att han tänt eld på sin bostad och att han inte orkade leva längre.
Brandinspektör Ola Käll har konstaterat att elden riskerade att sprida sig i hyreshuset, dels via fönstret till en angränsande lägenhet, dels till vinden via taknocken .
Lägenheten fick svåra rökskador men ingen granne kom till skada. Det var antagligen den kraftiga rökutvecklingen som tvingade 52-åringen att hoppa från fönstret på andra våningen.
Fallet mildrades av en gräsmatta fyra meter nedanför. 52-åringen fick en handledsfraktur.
På grund av att 52-åringen inte minns hela händelseförloppet kan han varken erkänna eller förneka brott.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se

Mer läsning

Annons