Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läget låst i seg tvist

GÄVLEDen långdragna ekonomiska tvisten mellan landstinget i Gävleborg och Gävle kommun om inventarier i Vallbacksskolan är fortfarande inte löst. Landstinget vill ha drygt 2,1 miljoner kronor av kommunen.

Annons
- Vår fordran står fast, men det här har inte varit någon prioriterad fråga för oss den senaste tiden, säger landstingsdirektör Tommy Löfgren.
Tvisten har sin grund i landstingets försäljning av Vallbacksskolan i Gävle till kommunen 1998.

Värdet: 2,1 milj
Landstinget hävdar att man aldrig fick betalt för möbler, datorer, TV-apparater och andra inventarier. Det bokförda värdet på dessa var 2,1 miljoner kronor.
De pengarna har landstinget försökt kräva Gävle kommun på men utan framgång. Enligt kommunens tolkning av köpekontraktet ingick inventarierna i den köpeskilling på 46,3 miljoner kronor som betalades.
Inom landstinget har Gävle kommuns inställning väckt irritation. För två år sedan anlitade landstinget en advokat för att sätta press på kommunen.
Om inte kommunen betalade inom en viss tid hotade landstinget med stämning. Men kommunen fortsatte att vägra betala.

Nya initiativ?
På senare tid har landstingets intresse för att driva in skulden varit svalt.
- Vi har haft vissa underhandskontakter med kommunen för att försöka lösa det här i godo. Men jag får väl erkänna att vi inte lagt särskilt mycket krut på detta, säger Tommy Löfgren.
Just nu händer ingenting i ärendet och Tommy Löfgren vet inte när några nya initiativ kan komma att tas.

BJÖRN HANÉRUS
026-15 96 34
bjorn.hanerus@gd.se

Mer läsning

Annons