Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lågstadiet kan bli kvar på Solängsskolan

/
  • Frank Stoor, förvaltningschef och Åsa Wiklund-Lång, S, ordförande för barn och ungdomsnämnden när de mötte föräldrar på Solängsskolan den 1 oktober.

Det är inte längre aktuellt att flytta Solängsskolans lågstadieelever till Sörbyskolan. Det säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Åsa Wiklund-Lång, trots att det färdiga skolförslaget är två veckor bort.

Annons

När politiker och tjänstemän presenterade idén att göra om Solängsskolan till ett högstadium slog föräldrar till yngre elever bakut. De hotade med massflykt till friskolor om deras barn skulle behöva flytta till Sörbyskolan. Det tycks ha gett effekt:

– Den delen är inte längre aktuell, säger Åsa Wiklund Lång som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Nämndordföranden, som tidigare klargjort att hennes inställning är att små barn ska ha så nära till skolan som möjligt, menar att idén att flytta mindre barn är dåligt ur väldigt många olika aspekter. Hon lyfter särskilt fram trafiksituationen för såväl eleverna på Sörby som Solängen.

– Att byta elever med varandra och få elever att åka på tvärsen. Det tycks inte vara en bra idé, säger Åsa Wiklund Lång.

Erika Strandell var en av föräldrarna på dialogmötet på Solängsskolan och hon vågar inte jubla förrän hon sett förslaget från nämndordföranden.

– Vi får väl se hur det blir. Jag vill se hennes förslag först innan jag säger något.

Hon är kritisk till processen som den sett ut och menar att den skapat oro bland föräldrar överallt. Och om Solängsskolan inte drabbas är hon rädd att någon annan blir det.

– Om Åsa Wiklund-Lång har grundinställningen att alla små barn ska gå på närmaste skolan som hon har sagt, varför slänger man ut de här hoten om flytt och nedläggningar? Alla föräldrar är lika oroliga som vi. Jag kan inte säga bu eller bä förrän jag sett helheten.

Mer läsning

Annons