Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laine får plats vid Gerda?

/
  • Foto: Lasse Halvarsson Ligger kvar. Senast den första juni skulle Laine ha flyttats. Men någon stämningsansökan mot ägaren Per Landin har ännu inte påbörjats från kommunens sida.

GÄVLE
Trots stämningshot från kommunen ligger Laine där hon ligger i Gavleån.
Nu kan Briggen Gerda-varvet tänka sig att ge plats åt det ryska fartyget.

Annons
- Det väsentliga är att det försvinner och kanske kan vi hjälpa till med det. Det är inte bra för Gävle att fartyget ligger där, säger Åke Åberg, projektledare på Briggen Gerda.
Senast den första juni skulle fartyget vara borta. Men någon stämningsansökan mot ägaren Per Landin har ännu inte påbörjats från kommunens sida.
- Det tar tid att göra i ordning en sådan också, säger tekniska kontorets egen jurist, Dan Ageborn.
Sedan i december förra året har fartyget legat i Gävle. Kommunen är angelägna om att få bort det, men det är inte så enkelt, förklarar Åke Åberg på Briggen Gerda- varvet.
- Man kan inte flytta ett fartyg hur som helst när det inte är sjövärdigt och det är ingen som vill ta emot det heller, säger han.
På måndagskvällens styrelsemöte togs frågan upp om att ge plats åt fartyget, men styrelsen kände sig inte mogen för något beslut.
- Vi har utrymmet, det är inte det som är problemet. Problemet är den bakgrund som Per Landin har och allt som har skrivits om honom. Det är en stor grej. Vi vill vara trygga också så att det inte blir fel.
Åke Åberg kommer nu att ta en förnyad kontakt med kommunen. Senare under denna månad ska de träffas, hoppas han.
JOHAN PIHLBLAD

Mer läsning

Annons