Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget får betala skadestånd

Efter nyheten att landstingsledningen beslutat att flytta den medicinska rehabiliteringen från Sandviken till Gävle krävde facket tvisteförhandling.

Beslutet togs utan att informera personalen. I går gjorde parterna upp.

Annons

GD har tidigare berättat om avdelningen för medicinsk rehabilitering i Sandviken som ska flytta in till Gävle och dela lokaler med geriatriken under sommaren.

Nyheten kom plötsligt för personalen som inte hade fått veta någonting om planerna.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och fackliga förbund som företräder olika yrkesgrupper begärde tvisteförhandling med landstinget. I går förmiddag satte sig parterna ner för att förhandla om skadestånd.

Per Kronmann är ordförande i Gästrike- Hälsinge Läkareförenings styrelse och berättar att parterna var överens när förhandlingen var klar.

– Vi kan väl säga så här, det är okej. Vi är överens. Vi fick gehör under förhandlingen. De förstod att de hade gjort fel.

Eftersom att det var en tvisteförhandling var det bara skadeståndsanspråk som låg på bordet.

Parterna kom överens om en summa på 225 000 kronor, 45 000 kronor till varje förbund.

Elisabeth Ullström är förhandlingschef på landstinget. Hon var efter förhandlingen öppen med att landstinget hade skött ärendet felaktigt.

– Förhandlingarna gick bra. Men man är ju aldrig nöjd med en tvisteförhandling. Det som har hänt är olyckligt och vi beklagar det och tar på oss ansvaret för misstaget. Men förhandlingen avslutades i enighet, säger hon.

Mer läsning

Annons