Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget höjer läkarbonusen

/
  • – Får vi hit någon för 500 000 kronor är det en liten kostnad jämfört med hyrläkare eller att rekrytera från utlandet, säger Svante Lönnbark.

Jobba två år i landstinget och få 500 000 kronor. Landstingsdirektör Svante Lönnbark sockrar budet som ska locka nya läkare.

Annons

I somras införde landstinget en så kallad sign-on-bonus för läkare inom elva bristspecialiteter. Den som skrev på för ett år fick 200 000 kronor, något som hittills fem läkare nappat på. Att inte fler anställts är en besvikelse för landstinget.

Landstinget bedömer att bonusen är för snålt tilltagen för att få läkare att flytta till länet och höjer den nu på försök fram till sista juni. Den som skriver på för ett år får 300 000 kronor och den som skriver på för två år får 500 000 kronor. Även smärtläkare inkluderas nu i bonusen.

– Får vi hit någon för 500 000 kronor är det en liten kostnad jämfört med hyrläkare eller att rekrytera från utlandet, säger Svante Lönnbark.

Han hoppas att erbjudandet ska locka tio nya läkare. Framförallt är det barnläkare, kärlkirurger, neurologer och familjeläkare som saknas.

Övriga som kan få bonus är endokrinologer, gastrologer, hematologer, läkare inom kliniks kemi, patologer, vuxenpsykiatriker och urologer.

I somras, i samband med det första bonuserbjudandet, lanserade landstinget även en resultatbonus för nyanställda patologer och familjeläkare. Efter ett år ska de som mest kunna få ytterligare upp till 200 000 kronor om de når vissa mål. Resultatbonusen är ännu inte i bruk. Landstinget tittar fortfarande på hur den ska se ut.

Mer läsning

Annons