Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget till Almedalen 2012

För första gången besökte tjänstemän från Landstinget Gävleborg politikerveckan i Almedalen. Den stora regionbildningen som väntar 2015 var ett skäl för resan till Gotland.

Annons

– Almedalsveckan är ett forum för att utbyta erfarenheter och knyta viktiga kontakter. Eftersom regionsamarbetet diskuteras just nu gäller det att hålla sig framme. Vi kommer att åka dit igen nästa år, säger landstingsdirektören Svante Lönnbark.

Landstinget höll fyra mer eller mindre välbesökta seminarier under veckan. Där diskuterades framtidens äldreomsorg, effektivitet i vårdarbetet och planeringens betydelse för sjukvårdens tillgänglighet.

– Vi fick också ta del av viktiga erfarenheter från andra landsting, exempelvis när det gäller ledningssystem där vi tog med oss en del hem att tänka på. Vi blev bjudna till landstinget i Kalmar län för att lära oss mer om hur de arbetar där.

Politikerveckan pågick 3-10 juli. Det var 20 tjänstemän, bland andra landstingsdirektören och divisionscheferna, som åkte till Almedalsveckan och det kostade landstinget cirka 250 000 kronor.

Mer läsning

Annons