Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsimmarna klarade uppdraget

Medlemmarna i Harnäs SS gav sig på att simma en mil på nyåsafton. Klockan tio var alla uppe ur bassängen, trötta och glada efter prestationen.

Annons

Den första gruppen startade klockan halv sju på morgonen. Tre och en halv timme senare är tränaren Christer Björkbacka är mycket nöjd med dagens resultat.

– Det har gått jättebra! Vi har räknat ut att omkring 24 mil har simmats sammanlagt, säger han.

Alla som ställde upp fullföljde sina sträckor. Några simmade till och med extra långt. I gruppen vars mål var att simma 75 gånger 100 meter fortsatte fyra ungdomar, och en pappa, hela vägen upp till en mil. Det blev en slitsam kamp och en stor mental utmaning.

– Det gäller att återhämta sig efter varje hundring. Simmarna hittade en rytm där de kunde vila i 10-11 sekunder. Då servade vi med mandariner och bananer, säger Christer Björkbacka.

Med alla i mål fortsätter återhämtningen med pizza på nyårsafton och en träningsfri nyårsdag. Klubben hoppas på att kunna göra långsimningen till en tradition som kan återkomma varje år.

– En sådan här grej kan man inte göra oftare än så. Det passar fint som en avslutning på året samtidigt som det är en start inför nästa, säger Christer Björkbacka.

På onsdag är Harnäs SS igång igen. Då återgår man till skidträning på förmiddagarna och simning på eftermiddagarna. Redan nästa helg är det tävlingsdags.

Mer läsning

Annons