Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen ber Dennis om ursäkt

/
  • Dennis får lever i ständig risk att bli attackerade av rovdjur och nu ska han äntligen få diskutera situationen med länsstyrelsen.
GD 8/7 2011

GD har tidigare kunnat rapportera om bonden Dennis Olsson från Åbyggeby som som fått sina får attackerade av björn i år. Redan den 27 maj 2008 gjorde Dennis Olsson en ansökan till länsstyrelsen om att få sätta upp ett rovdjursstängsel . Den 8 januari 2010 fick han svar från länsstyrelsen att de avslagit ansökan.

Nu ber länsstyrelsen om ursäkt.

Annons

I ett brev som länsstyrelsen skickat till Dennis Olsson beklagar rovdjurshandläggaren på Vilt- och naturenheten den långa handläggningstiden.

”Länsstyrelsen är på intet sätt nöjd med att ditt ärende fått en lång handläggningstid och jobbar systematiskt med att förkorta dessa för framtida ärenden”, skriver länsstyrelsen i brevet till Dennis Olsson.

GD har tidigare varit i kontakt med Dennis Olsson som uppgett att han är i stort behov av rovdjursstängsel.

– När jag startade verksamheten fanns inte rovdjurstrycket som finns nu. Man känner med djuren och jag vill inte att de ska råka illa ut, säger Dennis Olsson.

Efter att Dennis får återigen attackerats av rovdjur i år har nu länsstyrelsen kommit överens med Dennis Olsson om ett möte för att diskutera situationen.

– Vi har pratat med Dennis och vi ska träffa honom, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Mötet kan enligt länsstyrelsen äga rum tidigast i slutet av augusti.

– Djuren uppe i skogen lever som i en skräckfilm. Något måste göras, det har aldrig i modern tid funnits så mycket björnar i området, sa Dennis Olsson i en tidigare intervju med GD.

Mer läsning

Annons