Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen ger klartecken för ny läktare

Nu har länsstyrelsen gett klartecken för den nya läktaren på Strömvallen. Men från Gefle IF finns ännu inget besked.

Annons

I somras presenterade Gefle IF sitt förslag om en helt ny fotbollsarena på Sätraåsen, intill Läkerol Arena, Gunder Hägg Stadion och den planerade friidrottshallen. Tanken är att göra Sätraåsen till ett område där olika idrottsgrenar kan samarbeta och samutnyttja parkeringsplatser, gym och restauranger.

Men sedan planerna presenterades i somras har det varit påfallande tyst från Gefle IF, och GIF:s klubbdirektör Eva von Schéele-Frid har fortfarande inget nytt besked att ge:

– Jag har ingen ny information. Vi arbetar vidare. Eftersom det handlar om ett så stort och viktigt beslut kan jag inte jäkta fram det, säger hon.

Målet är att en nya arena ska stå klar 2014, när UEFA:s nya hårdare regler börjar gälla.

– Det är det vi jobbar utifrån, men vi är flera partners som arbetar på det här och det tar tid. När jag har ny information kommer jag att gå ut med den direkt, säger Eva von Schéele-Frid.

I väntan på att Gefle IF ska hitta finansiärer till den nya arenan har Gävle kommun börjat förbereda det detaljplanearbete som krävs, och bland annat diskutera möjligheten att komplettera idrottsområdet med nya bostäder.

Men som ett alternativ finns också förslaget att bygga en ny läktare på Strömvallen kvar. I somras antogs en ny detaljplan som överklagades av flera grannar. Nu har länsstyrelsen avslagit överklagandena eftersom man anser att ”olägenheterna för grannarna inte bedöms öka påtagligt”.

Möjligheten att bygga en ny läktare på Strömvallen gör att Gefle IF kan klara UEFA:s krav, även om planerna på en ny arena på Sätraåsen spricker.

– Jag vill inte kalla Strömvallen för en reservplan. Men det finns ju ett kommunalt beslut om en ny läktare på Strömvallen i botten, och jag har inte hört att det beslutet har ändrats, säger Eva Schéele-Frid.

Mer läsning

Annons