Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larmad bil stals ur låst garage

/

Natten till måndag bröt tjuvar upp ett låst villagarage och lyckades stjäla en larmad bilen med låsspärr. Bilen är en Audi RS4.

– Det känns absolut planerat. De har vetat att just den bilen stod där, säger Fredrik Larsson, som nu hoppas att någon kanske sett den och ska höra av sig till polisen.

Annons

Fredrik Larsson bor på Krikonvägen i Sätra, ett lugnt villakvarter, säger han.

Vid kvart i fyra natten till måndag hörde hans granne, som har sitt sovrum intill Fredrik Larssons garage, att någon gjorde en rivstart med den nu stulna bilen.

– Bilen låter ganska mycket och det här är ett ganska tätbebyggt område. Man måste vara ganska kall om man ska göra en sån här grej, säger Fredrik Larsson, som dock inte hörde något själv.

Stölden polisanmäldes på morgonen i måndags.

– Det är en ganska speciell bil, det finns bara ett 70-tal i av den modellen i hela Sverige. Det är en 01:a eftersom de bara tillverkades då i ett visst antal. Jag skulle gissa att den, trots att det är en 01:a, skulle gå för omkring 300 000 kronor, säger han.

Eftersom tanken var nästan tom tror han att tjuvarna måste ha kört raka spåret till en mack.

– Och då finns det kanske övervakningsfilmer från mackarna. Jag har ringt till alla i närheten, men de lämnar inte ut sånt, det är sekretessbelagt. Tyvärr raderas filmerna efter två veckor så jag hoppas polisen hinner börja titta på ärendet innan dess.

Om du har sett Fredrik Larssons bil, hör av dig till polisen.

Mer läsning

Annons