Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarnas värsta skyltar

/

Nu visar det sig att fler än svensk(a)lärare får högt blodtryck av felstavade skyltar.

Annons

Nyligen berättade GD om den felstavade parkeringsskylten utanför gamla postterminalen vid Riabutiken. Skylten hotade med att ”bevira” den som behagade stå parkerad längre tid än två timmar.

Det icke-existerande ordet stack i ögonen på pensionerade läraren Monica Hannula – och läsare har nu bidragit med fler skyltar.

Något gick snett vid skyltmakeriet på Stadium i Valbo och ”Training” byttes ut mot tyskklingande ”Trainig”, vilket uppmärksammades av Andreas Löfgren.
Och i all tysthet har John Bauergymnasiet passat på att byta namn till JB Gymnasiet. Men förkortningen lurar ingen – det är ändå en särskrivning. Det upptäcktes av Niclas Svensson, som helst skulle se att skolan byter ut mellanslaget mot ett bindestreck.

Coop på Fjällbacken skyltade med sina ”ätter” som” såldes i ”enportionsr”, och frågan är om dessa ”kantarella” fått svälla? Tack till Charlie Skiddi.
En lunchglad läsare, som vill vara anonym, har dokumenterat två restaurangers olika grepp på take away-stavning.

Staffan Gullsby uppmärksammade skylten där Gavlegårdarna blivit Gavelgårdarna. "Nytt bostadsbolag i stan?" undrar han i mejlet med bilden.


Sitter du också och håller på en felstavad skyltbild? Mejla den gärna.

Mer läsning

Annons