Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif ”Blixten” Henriksson bröt en arm och näsbenet

Annons

Du var med i olyckan för 36 år sedan?

– Ja, och vi klarade oss helskinnade. Jag bröt vänster arm och näsbenet, annars klarade jag mig väldigt bra. Lars-Erik Esbjörs blev värst skadad och fick problem med höften, men kunde sedan fortsätta att spela.

Vad var det som hände?

– Vid landningen skulle piloten ge motorerna mer bränsle. Det var tydligen så man bromsade de där planen. Men ratten skulle vridas åt motsatt håll, det skiljde sig mellan äldre och nyare plan. Om nödlandningen finns inte så mycket att säga, den var ju perfekt.

Har olyckan fått några konsekvenser för dig?

– Nej, jag har rest och flugit mycket sedan dess. Det var jobbigt i början, speciellt att se trädtoppar under inflygningen.

– Vi var med om en annan flygincident. Vi skulle landa hemma på Torslanda, mitt i vintern. En röd knapp som signalerade att landningsställen var nere, lyste inte. Vi flög tills soppan tog slut. Det var värre, för då hann vi tänka. Tränaren trodde att livet var slut.

Vad tänkte du när du fick höra om flygolyckan i Ryssland ?

– Jag har flugit en hel del i Ryssland och då har planen varit i dåligt skick. Så många fruar och barn som lämnas ensamma. Det är väldigt massmedialt i början. Sen klingar bevakningen av och då hoppas jag att de får den hjälp de behöver. Jag hoppas att HV71 ställer upp för Stefan Livs familj på lång sikt.

Mer läsning

Annons