Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lex Sarah skärps och utvidgas

/
  • De vågar anmäla lex Sarah. Ewa-Carin Wahlberg och Carina Bengtsson i samtal med boende Inga-Britt Christoffersson

En personlig assistent sov på jobbet. En magsjuk pensionär fick inte hjälp att tvätta sig och bädda rent i den nedbajsade sängen. En anställd på äldreboendet kallade en kvinna för ”jävla kärring” och hotade att riva tillbaka om hon själv blev riven. Det är tre exempel från det senaste årets lex Sarah-anmälningar inom omsorgen om äldre och funktionsnedsatta. Nästa fredag, den 1 juli, utvidgas skyldigheten att rapportera missförhållanden till att gälla även socialtjänsten.

Annons

Nu ska socialtjänstens medarbetare bli bättre på att upptäcka och rapportera missförhållanden i sin verksamhet.

– Alla som är i en utsatt situation kommer att omfattas av lex Sarah, säger Helena Axestam, utredare på Socialstyrelsen.

Lex Sarah ålägger redan i dag personal inom äldreomsorgen och omsorg av funktionsnedsatta att anmäla när de upptäcker allvarliga missförhållanden på sin arbetsplats.

Men från och med den 1 juli både skärps och utvidgas bestämmelserna så att de omfattar alla verksamheter inom socialtjänsten, LSS och vid Statens institutionsstyrelse.

– Verksamheter som riktar sig till personer med missbruksproblem, ekonomiskt bistånd, barn och ungdomar samt tvångsvård ska också omfattas av lex Sarah, säger utredare Helena Axestam.

Trots att lagen har funnits i tolv år har någon nationell utvärdering aldrig gjorts. Nu kommer Socialstyrelsen att få en bättre överblick eftersom kommuner och enskilda verksamheter blir skyldiga att anmäla allvarliga missförhållanden till myndigheten.

– Vi ska kunna agera eftersom vi är en tillsynsmyndighet. I dag finns ingen skyldighet att anmäla till Socialstyrelsen. Lex Sarah är en del i det systematiska kvalitetsarbetet – arbetet ska inriktas på att hitta systemfelen, inte att hitta enskilda syndabockar, säger Helena Axestam.

I Gävle kommun gjordes 29 lex Sarah-anmälningar förra året och hittills i år har 15 anmälningar kommit in.

Britt Aspgren är medicinskt ansvarig sjuksköterska i Gävle kommun och den som sammanställt anmälningarna enligt den nuvarande versionen av lagen.

– Den största faran i början var att man inte vågade anmäla varandra. I dag tycker jag att det är ett öppnare klimat, säger hon.

Genom åren har enskilda anställda fått skriftliga varningar, byta arbetsplats och sluta som en följd av anmälningarna. Händelserna har också diskuterats på arbetsplatserna. Den stora vinsten har dock varit att anmälningarna lett fram till bättre fungerande arbetssätt och rutiner, tycker Britt Aspgren.

Någon förklaring till att anmälningarna har minskat de senaste åren (se faktaruta) har hon inte, inte heller har förvaltningen gjort någon utvärdering av hur lagen fungerat.

Mats Collin, chef för socialtjänsten i Gävle, tycker att det är bra att även hans personal ska omfattas av lex Sarah.

– Det är ytterligare ett sätt att höja säkerhetsnivån och förstärka tryggheten, säger han.

Inför lagändringen har all personal fått information om lex Sarah och hur man går till väga för att lämna en rapport.

– På vårt intranät beskriver vi att det både är en rättighet och en skyldighet att reagera. Jag vill tro att folk reagerat även tidigare när de sett något som inte är bra, men nu kommer vi att rapportera det på ett annat sätt, säger Mats Collin.

Mer läsning

Annons