Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblad vald till ny fp-bas

GÄVLE
Hans Lindblad har valts till ny ordförande för folkpartiets kommunförening i Gävle. Den förre riksdagsmannen räds inte att gå in i ett nytt uppdrag trots att han nyligen fyllt 65 år.

Annons
- Jag har inga ambitioner för egen del. Det är ingen prestige. Jag ser det som att jag ska fungera som mentor, säger han.
Han tycker att det ska bli kul att få jobba ideologiskt inom partiet genom det nya uppdraget. Däremot kan han inte tänka sig att sitta med i någon tung nämnd för fp.

Sitter till 2005
Hans Lindblad planerar att sitta kvar som ordförande till 2005. Ett år före nästa val bör man lotsa in en ny ledare, tycker han och ser gärna Rebecca Norman på den posten.
Hon är fullmäktigeledamot, lärare och nyvald ordförande i Gävleföreningen. Ett bra framtidsnamn, tycker Hans Lindblad som en gång värvade henne till folkpartiet.
Som ledare av kommunföreningen ska han vara en samlande gestalt för de tre olika partiföreningarna i Gävle, Valbo och Hille. Han tänker satsa på att delegera jobb till andra. Det är bättre än att ordföranden gör allt, tycker han.

God stämning
Eftersom valet gick så bra för folkpartiet är stämningen god. I kommunen blev det en fördubbling av antalet platser och i landstinget en fyrdubbling. Det ska man försöka förvalta.
Vid årsmötet härom dagen bestämde fp att man ska jobba mer med nätverk i olika frågor. De som är intresserade av till exempel kulturfrågor ska kunna sitta med i en grupp som pratar om det. Man behöver inte köpa allt i partiets program för att vara aktiv.
De nätverksgrupper som är på gång handlar bland annat om trafikfrågor, EMU, sjukvård och miljö. Totalt har man 13 olika ämnen som föreslagits.
Förutom Hans Lindblad sitter nu Tord Risberg, Sture Hägg, Ingegerd Breberg, Karin Qvick, Rebecca Norman, Claes Bengtsson och Ulf Laurén.

MATTIAS JONSSON

Mer läsning

Annons